Ontdek de 5 best bewaarde geheimen van Outlook

By 28 mei 2020 november 3rd, 2020 Microsoft 365, Outlook, Tricks en Tips
Ontdek de 5 best bewaarde geheimen van Outlook

5 manieren waarop Outlook jouw organisatie effectiever maakt

Of je medewerkers nu elke tien minuten hun mail checken of drie keer per dag, vaak kan het nog een stuk efficiënter. Zeker als je weet wat het programma je te bieden heeft. Dit zijn de 5 best bewaarde geheimen over Outlook die je moet kennen.

1. Organiseer in een handomdraai

Hoef je alleen maar een ‘ja’ of ‘nee’ van verschillende mensen? Maak het hen en jezelf makkelijk door stemknoppen toe te voegen met opties > stemknoppen > aangepast. Zo hoeven je ontvangers niet lang na te denken of een complete mail terug te sturen. Zij hebben minder werk en jij hebt snel antwoord.

2. Vertraag verzending

Weer een zorg minder? Stel van tevoren het moment in waarop bepaalde e-mails verzonden moeten worden. Dit vind je bij opties > meer opties > bezorging uitstellen. Zo verstuur je nooit meer te snel boos een mail. Of die mail die je gisteravond laat opstelde verschijnt gewoon netjes tijdens kantoortijd in de mailbox van de ontvanger.

3. Zet een deadline voor je e-mail

In hetzelfde menu van Opties > Meer opties > opties, vind je de functie ‘Verloopt na.’ Hier kan je instellen dat een uitnodiging na een paar dagen weer verdwijnt, wanneer hij niet meer relevant is. Collega’s die op vakantie zijn eindigen zo niet met een volle mailbox. En jij kan duidelijk aangeven voor wanneer je een reactie nodig hebt.

4. Deel je agenda voor snelle afspraken

Collega’s kunnen je agenda al zien, maar mensen buiten je organisatie niet. Daarom kan je je agenda in een mail met hen delen. Ga daarvoor naar Start > agenda > agenda delen. Hiermee deel je met wie je wil je agenda, om zo nog makkelijker afspraken in te plannen.

5. Maak verschillende vakantiemeldingen

Ga voor je afwezigheidsmelding naar Bestand > automatische antwoorden > binnen mijn organisatie of > buiten mijn organisatie. Voor beide kan je een aparte melding instellen. Zo kan je intern bijvoorbeeld instructies of uitleg achterlaten, terwijl je externen kan doorverwijzen naar een collega die hen verder helpt.

Mocht je aanvullende vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0541 57 20 80.