Laat je bedrijf geen slachtoffer worden van phishing of malware.

By 28 mei 2020 november 3rd, 2020 Security / Beveiliging
Laat je bedrijf geen slachtoffer worden van phishing of malware.

Wapen jouw bedrijf tegen phishing en malware

‘Een vriend van me overkwam het twee keer in één maand: ransomware. Hij heeft uiteindelijk maar betaald om weer bij zijn gegevens te kunnen. Maar hij was er goed ziek van. Hoe zorg ik dat het mijn bedrijf niet overkomt?’ Het is een veelgestelde vraag waar gelukkig een duidelijk antwoord op is: met de juiste maatregelen en software bescherm jij je bedrijf.

Maar liefst 71% van de bedrijven voelt zich kwetsbaar voor een cyberaanval. Van phishing, waarbij hackers met nepsites en -mails achter inloggegevens proberen te komen, tot ransomware waarbij hackers je systemen in komen, ze stilleggen en tegen betaling weer opstarten.

Gebruik bestaande top-expertise

Kleinere en middelgrote bedrijven zijn een belangrijk doelwit van cybercriminelen, omdat ze niet de expertise in huis hebben om zich voldoende en up-to-date te beschermen. Gelukkig zijn de ontwikkelaars van anti-virussoftware zoals Microsoft hier wel experts in. Hun software zorgt er automatisch voor dat documenten en mails met malware niet geopend of gedownload kunnen worden.

Alerte medewerkers zijn de sleutel

Waar de juiste software een belangrijke eerste horde is tegen succesvolle phishing, zijn alerte medewerkers de volgende. Nu nog opent 30% van de medewerkers mails van cybercriminelen, 10% klikt op geïnfecteerde links en bijlagen. Door bijvoorbeeld een phishing-aanval te simuleren, worden je medewerkers zich bewuster van het gevaar. Ze zijn scherper op verdachte e-mails en links en zullen deze niet meer zo snel openen of aanklikken.

Wees de hackers voor

Met ransomware blokkeren hackers je systemen of bepaalde bestanden. Aan de hand van speciale software kan je hackers voor zijn. Met deze software worden zeer regelmatig back-ups van je data en systemen gemaakt. Deze worden extern, veilig opgeslagen. Bij een ransomware-aanval detecteert de software dit. Met de veilige back-updata kan je gewoon weer verder met veilige bedrijfsvoering en komt de continuïteit van je onderneming niet in gevaar.

Doe die (automatische) update

Als je als laatste stap ook zorgt dat naast je mensen ook je software altijd up-to-date is, wordt de kans op een aanval wel heel klein. 80% van die aanvallen is namelijk gericht op bekende kwetsbare plekken in systemen. Met software en je eigen alerte medewerkers kom je dus een heel eind in de strijd tegen phishing en ransomware. En kun jij je dus maximaal richten op ondernemen.

Mocht je aanvullende vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0541 57 20 80.