Zo beveilig je al je apparaten, ook op afstand

By 24 november 2020 Security / Beveiliging
Zo beveilig je al je apparaten, ook op afstand

We willen overal werken: vanaf het vakantieadres, de bank bij je schoonmoeder, of het koffietentje om de hoek. En dan ook nog vanaf verschillende devices. Werknemers worden er een stuk productiever van, maar is het ook veilig? Wel als je je bewust bent van de gevaren, de juiste maatregelen neemt en slimme software gebruikt.

Een medewerker die zijn laptop open laat staan in een openbare ruimte en even wegloopt neemt een risico. Gelukkig kan je apparaten zo instellen dat er altijd om een wachtwoord gevraagd wordt, zodat onbevoegden niet kunnen inloggen. Een stap veiliger is 2-staps authenticatie.

Multi-factor authenticatie

Met multi-factor authenticatie wordt een werknemer niet alleen om het wachtwoord gevraagd, maar wordt na het invullen ook bijvoorbeeld naar de smartphone een code gestuurd. Door deze in te vullen kan je pas echt inloggen. Hierdoor wordt het voor buitenstaanders wel heel moeilijk om in te loggen op apparaten die door jouw medewerkers worden gebruikt.

Voorkom risico’s

Wie geen wachtwoord meer gebruikt, kan die ook niet meer per ongeluk uit handen geven via phishing e-mails. Een virus kan natuurlijk nog wel binnengehaald worden. Bijvoorbeeld wanneer een medewerker per ongeluk een geïnfecteerde link in een mail aanklikt. Met slimme beveiligingssoftware zoals Advanced Threat Protection, worden dit soort mails er al uit gefilterd en kan zo’n link niet meer aangeklikt worden.

Goed voorbereid

In het ergste geval lukt het een kwaadwillende toch om in een van je apparaten in te breken, of een laptop met gevoelige informatie in handen te krijgen. Hier kan je je gelukkig ook goed op voorbereiden.

Lang verhaal kort: veiligheid van data begint bij bewustwording. Als je weet welke schade er kan worden aangericht als data in verkeerde handen terecht komt, zal je wel gek zijn om je apparaten met deze slimme stappen te beveiligen. Succes!

En mocht je er niet uitkomen, geef ons dan een belletje. Thijsoft helpt jou graag verder!