Flexibele werklocaties mede mogelijk maken door Microsoft Teams

By 28 mei 2020 november 3rd, 2020 Microsoft 365

Als werkgever heb je het vast wel eens gehoord: een tevreden werknemer, is een goede werknemer. Maar hoe zorg je ervoor dat je je werknemers tevreden houdt? Een van de dingen die je kunt doen: flexibele werklocaties. Slimme tools, zoals Microsoft Teams, kunnen je hierbij helpen.

Flexibele werklocaties zijn voor een werkgever niet ideaal. Hoe laat is iemand er dan en wanneer moet je dan vergaderingen plannen? Microsoft Teams biedt uitkomst in deze kwestie. Dankzij deze online tool kunnen mensen die niet fysiek aanwezig zijn, terwijl ze toch vergaderingen en andere belangrijke gesprekken bij kunnen wonen.

Hoe werkt het?

Microsoft Teams is een samenwerkingstool die geïntegreerd is in Office 365. Binnen dit programma kun je verschillende chatkanalen aanmaken, waarin over een bepaald onderwerp gepraat kan worden. Maar naast chatten, kun je binnen Teams ook bellen, beeldbellen en samenwerken aan documenten. Bovendien kun je ook desktop delen, wat werken op afstand nog makkelijker maakt.

Videobellen

De functionaliteit om te bellen in Teams is vrij simpel. Je kunt een kanaal aanmaken en iedereen tegelijkertijd videobellen. Dat kan naar een Teams account, maar je kunt ook naar een (vast) telefoonnummer bellen. Op die manier is iedereen altijd en overal bereikbaar voor belangrijke beslissingen, vergaderingen en gesprekken.

Andere voordelen

Naast het bellen biedt Teams meer voordelen. Zo kun je in het tabje ‘Meetings’ precies zien wanneer je een meeting hebt. Deze synchroniseert automatisch met Outlook agenda, zodat je alles op een overzichtelijke plek hebt staan. Daarnaast kun je eenvoudig bestanden delen, alle informatie rondom een bepaald project/zoekwoord/persoon opzoeken en is er een mogelijkheid tot werken in een bestand via OneNote.

Microsoft Teams staat garant voor efficiënt werken. Ben je benieuwd of wil je meer informatie? neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0541 57 20 80.